dilluns, 26 d’octubre de 2015

Conferència Eleni Papageorgiou 2015 
Conferència Eleni Papageorgiou. Grècia

V Jornada Internacional Educació i titelles 2015
Conferència Eleni Papageorgiou
 
Titelles i emoció

El titella és un "ésser" molt antic, fet per l'home a imatge d'un déu que li insufla vida en la seva creació. Està dotat d’un poder infinit amb un sentiment d'omnipotència i de immortalitat. Té un regust del paradís perdut. El titella és lliure, transgredeix les coses prohibides, allibera les paraules, imagina, somia i actua. Estem fascinats pels titelles, pel seu moviment, i la seva paraula ens posseeix. Aquesta "ànima bessona" ens dóna confiança absoluta perquè és el nostre còmplice en la vida i en la mort.
El titella desperta en nosaltres el nen interior i compartim emocions en un ambient tranquil·litzador com és el joc. Jugar no és perillós, al contrari, és molt terapèutic. Expressar la nostra percepció del món és vital. La comunicació amb els altres és essencial. És fàcil confiar en la nostre "criatura", i sentir emocions. Ens acompanya, ara som dos, empatitzem amb el nostre doble. En el grup de relacions existeix un teixit ple de relacions d’aferrament entre titellaires i titelles. Són estranys personatges amb diferents personalitats. Els nostres estats d'ànim són contagiosos, el riure també, hi ha una sincronia, una composició de l'harmonia, "saber estar junts en la creació."

Els titelles són un ego auxiliar per l'auto-realització. La seva autenticitat ens permet crear lligams de confiança amb el grup.
Les emocions revelen el que és important per a nosaltres i els seus rols ens guien cap a les nostres necessitats i desitjos. Experimentar emocions s'acosta la nostra veritat més profunda. El titella la concreta, ens la revela.
Les nostres emocions, interpretades pels titelles, ens ajuden a adaptar-nos i a compartir diferents punts de vista amb les altres persones.

Cap comentari:

Publica un comentari