dilluns, 2 de juliol de 2012

Presentació Jornada 2012


III Jornada Internacional Educació i Titelles 2012
Presentació de la jornada


Estic molt emocionada de tornar a trobar-nos per aprendre, per ensenyar i  per  compartir, tot el que faci falta sobre la utilització dels titelles en educació i en teràpia.

Aquest any el tema central són les emocions. En un món tant complex i de vegades tant insensible que fins i tot fa mal, ens cal aprendre a gestionar les nostres emocions d’una manera intel·ligent i ajudar a les persones que ho necessitin a fer-ho. Simplificant, això implica dos objectius essencials: ser feliços, i fer feliços a les persones que ens envolten.
Un excel·lent recurs que ens pot ajudar a aconseguir-ho són els titelles.

Els titelles intervenen decisivament com a mediadors de les emocions i com a comunicadors naturals. La connexió directa amb l’usuari explica la seva eficàcia en educació emocional.

El seu paper comunicatiu com a emissor, receptor i canalitzador, el converteix en un element capaç d’expressar les emocions. 

Es pot fer servir com a objecte mediador per a regular les pròpies emocions i comprendre les dels altres. Al ser un instrument expressiu que està privat d’amenaces, permet una manifestació més lliure d’aquestes.

El vincle íntim amb el titella com a prolongació del propi individu, fomenta en el nen o adult un sentiment de confiança, gràcies a ell podem acostar-nos o apartar-nos dels estímuls que generen emocions negatives o positives sense cap perill del propi jo.

També els titelles ens ajuden a comprendre perquè es poden experimentar emocions oposades entre sí davant d’una mateixa situació i reflexionar sobre aquest fet.

Tot i que el treball amb els titelles sempre és un moment de joc i diversió, no ens podem oblidar que sobretot és un espai d’aprenentatge i el que és més important d’auto aprenentatge. 

Tampoc podem deixar de costat les emocions que ens desperten com a espectadors  els espectacles de titelles.

I per acabar dir-vos que sigueu feliços en aquesta jornada, nosaltres  amb molta il·lusió ho hem posat tot al vostre abast per procurar-ho !!

Teia Moner

Cap comentari:

Publica un comentari